۲۴ فروردین ۱۴۰۰، ۱۱:۱۷

خبرگزاری مهر در ماه مبارک رمضان منتشر می‌کند؛

از تفسیر قرآن و نهج البلاغه تا شرح دعاها و تعقیبات ماه رمضان

از تفسیر قرآن و نهج البلاغه تا شرح دعاها و تعقیبات ماه رمضان

در ایام ماه رمضان تفسیر قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و شرح تعقیبات رمضانی و دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان به صورت روزانه در خبرگزاری مهر منتشر می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، ماه مبارک رمضان از راه رسید و سفره ضیافت الهی پهن گردید. رمضان ماه قرآن است و یکی از اعمال پرفضیلت در این ماه نورانی، قرائت قرآن و تدبر و تعمق در مفاهیم قرآنی است. همان گونه که در فصل بهار، عالم طبیعت و انسان، حیاتی دوباره پیدا می‌کند، رمضان نیز بهار قرآن است.

حضرت امیرمومنان علی (ع) می‌فرمایند: «کتاب خداوند تعالی را یاد بگیرید؛ زیرا قرآن، بهار دل هاست».

در کتاب‌های شریفی که به نقل روایات پیرامون اعمال ماه مبارک رمضان پرداخته‌اند، قرائت ادعیه حیات بخشی رمضانی سفارش ویژه شده است. شاید سال‌ها دعاهای روزانه و تعقیبات نقل شده را خوانده باشیم اما در آنها تأمل و تدبر نکرده و بهره وافی نبرده باشیم.

خبرگزاری مهر برای روزها و شب‌های نورانی ماه مبارک رمضان بسته خبری ویژه ای تدارک دیده است.

تفسیر قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه با بیان دکتر محمد علی انصاری

برای شناخت بیشتر مفاهیم قرآن کریم و تعالیم کتاب شریف نهج‌البلاغه است و شناخت بیشتر مضامین دعاهای صحیفه سجادیه که به حق زبور آل محمد (ص) خوانده شده است، دکتر محمد علی انصاری، مفسر قرآن کریم و استاد حوزه و دانشگاه به تفسیر آیاتی از قرآن کریم و بیانات امیر حکمت و بلاغت امیرمومنان علی (ع) و شرح دعاهای صحیفه سجادیه پرداخته است که به صورت روزانه در ماه مبارک رمضان تقدیم مخاطبان خواهد شد.

دکتر محمدعلی انصاری تحصیلات حوزوی را در حوزه علمیه مشهد گذراند و طی بیست سال، علوم متداول حوزوی و یک دوره کامل خارج اصول و نیز خارج فقه را گذراند. او از سال ۱۳۶۱ تدریس را در حوزه علمیه مشهد آغاز کرد و کتب متداول حوزوی را بارها تدریس و شاگردان مبرزی را تربیت نمود.

وی در طی این سال‌ها در کنار همه مشغولیت‌های علمی و اجتماعی همت اصلی خود را مصروف تفسیر قرآن کریم کرد. تا کنون از او بیش از شصت عنوان کتاب چاپ شده است. شناخته شده ترین آثار مکتوب او، «مشکاة» (تفسیر جامع قرآن کریم)، فروغ حکمت (شرح نهج‌البلاغه) و شکوه نیایش (شرح صحیفه سجادیه) است که برخی مجلّدات آن‌ها نشر یافته و برخی دیگر در حال تدوین است.‌

شرح دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان به قلم حجت الاسلام و المسلمین علوی تهرانی

دعاهای مختصر روزانه ماه رمضان، دعاهایی است که هر روز پس از نمازهای واجب آن روز خوانده می‌شود. دعاهای روزهای ماه رمضان در کتاب‌های البلد الامین و مصباح از پیامبر اکرم (ص) نقل شده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علوی تهرانی در ۳۰ یادداشت به شرح و تفسیر دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان پرداخته است که روزانه تقدیم مخاطبان مهر می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علوی تهرانی متولد سال ۱۳۴۷ و فرزند مرحوم آیت الله سید محمدرضا علوی تهرانی از علمای مشهور تهران است که آن مرحوم با حضور در مسجد حضرت امیر (ع) امیرآباد تهران، منشاء خیرات بسیاری شد که بعد از رحلت وی در سال ۱۳۷۵، فرزندش سید محمدباقر به توصیه علما و مراجع تقلید از قم به تهران آمد و امامت جماعت مسجد حضرت امیر (ع) را عهده‌دار شد. پیش از شیوع ویروس کرونا مسجد حضرت امیر (ع) امیرآباد تهران و خیابان‌های اطراف آن شاهد مراسم‌های پرشور با سخنرانی وی در ماه‌های رمضان، محرم و صفر بود.

شرح تعقیبات ماه مبارک رمضان با بیان حجت الاسلام و المسلمین علم الهدی

یکی از دعاهایی که به خواندن آن بعد از هر نماز واجب در ماه مبارک رمضان سفارش شده است، دعایی است که با جمله «اللهم اشف کل مریض» آغاز می‌شود.از پیامبراکرم (ص) روایت شده هر که این دعا را در ماه رمضان بعد از هر نماز واجب بخواند، گناهان او تا روز قیامت آمرزیده شود.

این دعا توسط حجت الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علم الهدی استاد حوزه علمیه تهران شرح داده شده است، که تقدیم مهمانان ماه ضیافت الهی خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علم الهدی در سال ۱۳۴۱ هجری شمسی در تهران متولد شد و در یک خانواده مذهبی و روحانی رشد و نمو نمود. پدر بزرگ وی مرحوم آیت الله حاج سیدعلی علم الهدی از علمای بنام مشهد مقدس و معاصر مرحوم آیت الله میلانی بود.

وی بخشی از تحصیلات حوزوی‌اش را در تهران و بخش دیگر آن را در قم پیگیری کرده است. وی در حوزه علمیه قائمیه چیذر مشغول به تدریس شد و همزمان هم به سمت مدیرکل آفریقایی – عربی مجمع جهانی اهل بیت هم منصوب گردید.

حجت‌الاسلام علم‌الهدی هم اینک دکترای رشته تخصصی فلسفه و کلام و همچنین دکترای فقه را دارا است. وی هم اکنون ریاست مؤسسه آموزش عالی حوزوی قاسم بن الحسن (ع) واقع در محله شهید محلاتی را بر عهده دارد.

کد خبر 5187877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ناشناس IR ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۴
      0 0
      درباره ما بقی اساتید بزرگوار شناختی ندارم اما قطعا همان شناختی که درباره حاج آقا علم الهدی دارم بر آن بزرگواران نیز مترتب است. حجت الاسلام والمسلمین علم الهدی شخصتی بزرگ در عین حال متواضع و ولایتمدار هستند من سال ها از محضر ایشان بهره ها بردم خدا و جدش حضرت زهراس حافظ ایشان و ما بقی اساتید باشد